Het Bestuur

logo dhc 

Tina

        Tina

→    Tina Nieuwenhuis, 27 jaar, verzorgt sinds juli 2014 de uitnodiging en de administratie van het Deventer Historisch Café. Ze is bij het aantreden van het nieuwe bestuur in 2015 bestuurslid geworden. Heeft een secretariële achtergrond. Werkt momenteel als museummedewerker bij het Deventer Verhaal in het Speelgoedmuseum en museum De Waag. Ze doet verder kleine administratieve klussen voor enkele stichtingen in Deventer.

De mooiste plek in Deventer is de Waag, waar ze ooit begon te werken als stagiaire en suppoost. Door haar werk bij de Musea en haar rol bij het Deventer Historisch Café heeft ze veel geleerd over de geschiedenis van Deventer.

  

 ElsenJob2

      Els en Job

→  Els Nijenhuis-van der Vegt: Honderd slagen met de trappers en dan het bordje “Deventer” 

Ten westen, ten zuiden, ten noorden van de Deventer toren… ik woon er graag. Als ik maar op de fiets naar de prachtige oude stad kan rijden om van de bewoners, de gebouwen, de IJssel en de diverse culturen te genieten, dan ben ik gelukkig. Ik ben geboren en getogen op de Worp, heb veertig jaren met Job in de schil van Deventer gewoond en geniet nu van onze stek in Diepenveen; ik ben en blijf een echte Deventerse.

Onderwijs

Na de MMS op het Geert Groote College bezocht ik de Deventer Kweekschool aan de Singel, waar ik de hoofdakte behaalde in 1970, met de specialisatie cultuur, maatschappijleer en geschiedenis. (Nog heerlijk gestaakt in 1969 als student). Leerde ondertussen in de pauzes Job kennen in de binnenstad. Ik werkte tien jaren bij de  Sint Bernardusscholen als lerares, was zeven jaren full time thuis voor onze twee zonen en werkte zesentwintig jaren als docent bij mbo sector Handel en Economie van het huidige (ROC) Aventus. O, o, ook hier heb ik een keer gestaakt, maar ging altijd met plezier naar school. In 2015 ben ik een half jaar voor mijn pensionering met keuzepensioen gegaan.

En nu

In mijn vrije tijd hield/ houd ik me graag bezig met bestuurswerk;(iemand typeerde mij als een persoon die graag een oogje in het zeil houdt), zwemmen, tai chi, wandelen, literatuur en onze familie, die verrijkt is met drie kleinkinderen inmiddels. Ik vind het prettig om informatie op te doen en te leren in contact met mensen. Het Deventer Historisch Café is een heel gezellige gelegenheid hiervoor.                  

  ruud4

        Ruud

→    Ruud Johannes, geboren in 1944 te Deventer. Werkzaam geweest als ontwerper van textieldessins in West-Afrika en van keramische producten in Maastricht. Zodoende 35 jaar ‘buitengaats’ geweest, maar alweer vijftien jaar terug in Deventer, de stad die hij nooit uit het oog verloor.

Op elk tijdstip en in ieder jaargetijde is de aanblik van onze stad, gezeten in de trein wanneer deze de IJssel passeert in welke richting dan ook, wonderschoon! Is vrijwilliger bij de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) waar hij zich onder meer bezig houdt met het restaureren van oude muurreclames. Deel uitmakend van het nieuwe bestuur van het Deventer Historisch Cafe gaat hij het ‘potje’ beheren en u net als zijn voorganger Jan Eeftink aansporen tot het doen van ruimhartige donaties!

  

 Arno

        Arno

→    Arno Dijkhof, geboren te Deventer in 1965. Actief in de Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) en is de auteur van het boek Deventer Industriespoor 1925-2003. De afgelopen jaren heeft hij aan het samenstellen van dit boek over de geschiedenis van het industriespoor gewerkt.

Hij vindt Deventer niet te groot en niet te klein. Alles is er en het is geweldig om door de oude straatjes te slenteren en hoewel je de stad denkt te kennen, is er altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. De enorme betrokkenheid van iedereen bij de stad stimuleert hem om ook een bijdrage te leveren. Momenteel is hij bezig met een boek over de geschiedenis van het Station Deventer. Op 25 april 2020 komt deze uitgave van de SIED uit, het stationsgebouw bestaat dan 100 jaar.

  

Afdrukken E-mailadres